Montering och balansering

  • balansering av däck

Professionell balansering av dina däck

Att ha rätt balanserade hjul är viktigt för en säker körning. Balanserade hjul garanterar även en jämn och stadig väghållning och de förlänger däckens livslängd.

TECKEN PÅ ATT NÅGOT ÄR FEL, OCH VAD SOM KAN HÄNDA!

När du känner vibrationer i ratten genom sätet kan det bero på att hjulen är obalanserade, vilket inte bara är obekvämt, utan även påverkar själva körandet negativt och ökar bränsleförbrukningen. Detta är en farlig situation som ökar olycksrisken. Kvarstår problemet kan fjädringen ta skada vilket leder till höga reparationskostnader så se till att du har balaserade hjul. En annan följd är att dina däck riskerar att slitas snabbare så att du måste byta dem i förtid.

HUR KAN JAG UNDVIKA DETTA?

Hjul som varit korrekt balanserade från början, då de monterades, kan tappa balanseringen om du t.ex. törnar emot en trottoarkant eller kör över stora hål i vägbanan.

HUR OFTA BÖR JAG BALANSERA HJULEN?

Hjulen ska balanseras varje gång du byter däck eller tar bort däcken från fälgarna. Som en allmän regel bör du kontrollera hjulens balansering en gång om året. Be oss på SBO Däck om råd om hur du kan undvika att få ojämnt slitage på däcken.

Behöver du kontrollera dina däck?

Boka tid hos oss för kontroll och genomgång av dina däck. Vi utför kontroll av slitage, mösterdjup och balansering